Home / Over ExamenFit

Over ExamenFit

ExamenFit vindt dat examenvragen belangrijk zijn bij de voorbereiding van school- en eindexamens. Het werken en oefenen met examenvragen kan echter veel beter. Daarom staan het verbeteren van leereffect en gebruiksgemak voorop.

We geloven dat ExamenFit eenvoudig maatwerk mogelijk maakt als de dagelijkse lespraktijk wordt versterkt. Dat ExamenFit gebruiksgemak biedt als continu wordt geleerd van ervaringen van docenten en leerlingen. En dat ExamenFit kwaliteit levert door een ervaren team met elkaar versterkende achtergronden.

Beter oefenen met examenvragen

Het idee voor ExamenFit ontstond tijdens de eerste corona lockdown. Initiatiefnemer Marcel Dol vertelt: “Ik zag hoe mijn oudste zoon examenvragen gebruikte om zich voor te bereiden op zijn schoolexamens. Hij wist niet goed welke vragen hij moest oefenen, keek te snel naar het eindantwoord en begreep vaak niet hoe ze aan een antwoord kwamen. Dat moet toch beter kunnen dacht ik!”
Om dit te onderzoeken interviewde hij een groot aantal examendocenten. Ze herkenden meteen wat hij bedoelde en vertelden bovendien dat het vinden en geschikt maken van examenvragen hen veel tijd kost. Het idee voor ExamenFit was geboren.
“Ik zag hoe mijn oudste zoon examenvragen gebruikte om zich voor te bereiden op zijn
schoolexamens. Hij wist niet goed welke vragen hij moest oefenen, keek te snel naar
het eindantwoord en begreep vaak niet hoe ze aan een antwoord kwamen. Dat moet
toch beter kunnen dacht ik!”
— Marcel Dol, Initiatiefnemer ExamenFit

Aansluiten op de dagelijkse lespraktijk

ExamenFit is ontworpen om het leerproces te verbeteren. We geven leerlingen directe feedback op hun werk en inzicht in waar ze staan. Bovendien maken we het makkelijk om maatwerk te bieden. ExamenFit gelooft dat digitalisering het onderwijs alleen verbetert, wanneer het praktische meerwaarde biedt die aansluit op de dagelijkse lespraktijk.
Geen nieuwe manier van werken, maar versterken wat goed werkt. Daarom is ExamenFit geen volledig digitale oplossing. Het werkt net als de school- en eindexamens ook met geprinte opgaven, en leerlingen maken hun uitwerking gewoon op papier.

In samenwerking met docenten en leerlingen ontwikkeld

We ontwikkelen ExamenFit in nauwe samenwerking met examendocenten en -leerlingen. Docenten zijn vanaf de eerste schetsen betrokken en hebben het prototype uitvoerig getest. Bij iedere uitbreiding van ExamenFit doen we gebruikerstesten en pilots in de klas. Ook analyseren we in detail hoe de onderdelen van ExamenFit worden gebruikt. Door deze feedback structureel te verwerken leren we steeds beter hoe ExamenFit de meeste meerwaarde biedt.

Ervaren vakspecialisten borgen de kwaliteit

ExamenFit wordt gemaakt door ervaren examendocenten. Ze categoriseren de examenvragen en maken de tips en uitwerkingen voor hun vak. De tool wordt ontworpen en gebouwd door webprofessionals die al veel succesvolle oplossingen gemaakt hebben. De gecombineerde kennis en ervaring van het oprichtersteam zorgen voor een professionele dienstverlening.
Geen nieuwe manier van werken, maar versterken wat goed werkt. Daarom is ExamenFit geen volledig digitale oplossing. Het werkt net als de school- en eindexamens ook met geprinte opgaven, en leerlingen maken hun uitwerking gewoon op papier.

Marcel Dol

Initiatiefnemer

Bijna twintig jaar ervaring met het aansturen van de ontwikkeling en uitrol van digitale oplossingen. Waarvan de laatste acht jaar met en voor het onderwijs. Gedreven om docenten en leerlingen in hun kracht te zetten, niet vanuit de technische oplossing.

Vera van Westerlaak

Onderwijsontwikkelaar

Tien jaar ervaring als docent en leermiddelontwikkelaar. Veel ervaring met het vooruit helpen van het leerproces van examenleerlingen. Passie voor goed luisteren, om aan te sluiten bij de dagelijkse lespraktijk van collega-docenten en leerlingen.

Giel Stekelenburg

Techniek ontwikkelaar

Meer dan twintig jaar ervaring in IT. In rollen als IT architect en adviseur, maar ook als hands-on meewerkend voorman. Aan de basis gestaan van meerdere startups. Wil de vraag achter de vraag goed snappen, om te komen tot technologische oplossingen in dienst van de gebruiker.

Probeer ExamenFit vrijblijvend uit

Ervaar zelf het gemak van maatwerk. Registreer je voor een gratis proeflicentie.
Al meer dan 250 examendocenten doen mee. Jij toch ook?